20 октомври 2009 г.

Днес разкриваме тайната на Аркозия

Предстои ти да научиш нещо, за което от клуба дълго време мълчахме!

Предполагам, доста от вас се питат от къде идва името на клуба „Аркозия” и защо досега не сме писали повече за него?!
Истината е, че названието „Аркозия” идва от света на играта „Подземия & Дракони”, в която Аркозия се явява име на древна драконова империя.
От нея произлиза расата на могъщите драконородни (смесица между хора и дракони), които могат да издишат огън и да ви повалят с едно махване на опашката. Причината, поради която дълго време от клуба криехме този факт, е че един от нашите Водещи, колега Ивайло Бонев, който води на откриването, от известно време подготвя една страхотна статия за света на драконородните. Статията е вече завършена и може да се изтегли от ТУК! Прочетете я, ако искате да научите повече за тази нова раса в света на D&D, а също така, ако ви вълнуват повече подробности за тяхната отдавна изгубена империя. Самият Ивайло в бъдеще ще представи още подобни статии – както за света на драконородните, така и за останалите фентъзи раси в играта.

Все пак, макар в света на Подземията кралство Аркозия вече да не съществува (а защо не съществува ще разбереш от статията), от клуба счетохме, че названието е достатъчно атрактивно, за да се позоваваме на него и занапред. И така решихме да кръстим клуба с това име и вие вече знаете нашата малка тайна. Сега остава само да си направите един герой от расата драконороден за персонаж, с който да играете в клуба!

Междувременно съвсем забравихме да ви съобщим, че в сайта Razgrad On-line има кратък материал по повод откриването на клуба. Можете да го прочетете ТУК! А сега вижте статията, която Ивайло подготви за вас!

6 коментара:

Клуб за игри "Аркозия" каза...

Предполагам, тук Ивайло може да разкаже нещо повече за себе си, както да сподели за работата си по превода на статията. Вероятно ще бъде хубаво, ако също така напише за предстоящите статии, които смята да публикува за феновете :-)

Анонимен каза...

Феновете ще се увеличават и увеличават,дано да има повече играчи а не фенове.

Tamuril Elundil каза...

Щом феновете се увеличават и играчи ще има. Проблем засега са Водещите, които да поемат групите редовно. Но мисля, че и този проблем ще се реши, като се изиграят достатъчно сесии и на хората им стане интересно, и любопитно какво е да бъдеш от другата страна, т.е. Водещ.
Колкото до работата ми по статията, аз винаги съм се интерсувал от историята и подробностите около расите и класовете, това което стои зад числата и статистиките на един персонаж. Затова, колкото повече материали на български по тази тема, толкова по-лесно ше им е на играчите да си създадат интересен(уникален) персонаж. Предвижда се продължение на статията за Драконородните, следва статия за Тийфлингите и столицата на Бейл Турат. Ще има и статии за еладрините, елфите, генази и т.н. Мисля, че е полезно да се прочетат, най малкото да се придобие някаква представа за съществата които населяват Вселената "Подземия и Дракони" :)

Клуб за игри "Аркозия" каза...

Браво, Ивайло! Страхотен пост!

Ще чакаме следващите статии с голямо нетърпение!

:-)

Анонимен каза...

Tamuril Elundil нашия водещ си е варха и хич не е проблем.

Tamuril Elundil каза...

Не е проблем качеството на Водещите, момчетата са много надъхани и ще се справят. Други са проблемите, но ние Водещите си ги знаем... :) Няма да навлизам в подробности.
Успех в събота!