31 октомври 2009 г.

Специално включване за Хелоуин!

Тази вечер всички вещици и зли сили празнуват!

Здравейте, тикви! Не, вие не сте тикви – просто днес казвам привет на всички тикви, които ще бъдат запалени в празничната нощ.
Да, правилно се досетихте, днес е Хелоуин – празника на Вси Светии! В тази паметна празнична вечер всички фенове на фентъзи и фантастика (а и не само те!) се преобличат в приказни костюми (като вещици и скелети, например) и обикалят по къщите, за да плашат хората, които не дават бонбони и лакомства! Слава богу, ние сме блог и още никой не ни е джобил за бонбони, но за всеки случай (за да не ни направят някой трик или магия), от сайта ще вземем да отразим празника, за да не ни е уроки през следващата година! На снимката можете да видите архив от един Хелоуин преди десетина години, на която създателят на клуб „Аркозия” Дамян Христов (тук като редови студент в София) се е събрал с една весела компания, а самият той е в ролята на смел полицай (макар че на снимката се вижда само фуражката му!). За това как изкарах на купона тогава, и как лежах в районното заради чужда полицейска униформа, ще разкажа обаче някой друг път. А дотогава, правете път на вещиците по улиците – не се знае коя от тях ще ви омагьоса! Весел Хелоуин на всички!!! :-)))

2 коментара:

Damian каза...

Специално за тези, които искат да знаят повече за снимката:

Тук съм сред приятели от Толкин клуб "Рин Еннор" към Софийския университет (на който аз също съм възпитаник). Тогава актуален беше филмът Епизод 1 от серията "Междузвездни войни" (виждате Дарт Мол и Принцеса Амидала на преден план). Самата снимка е правена в стая в Студентски град в София. Тогава бях на 19 години, хех :-)

Nightbringer каза...

А междодругото, тая история с Полицейската униформа е страшно забавна не друг пат ами сега трябва да им го кажеш това :Д