5 октомври 2009 г.

Чудовищата в Ролевите игри


Чудовищата идват!

След като писахме за играчите и Водещия в Ролевите игри (вижте
ТУК и ТУК), време да обгърнем взор към другата страна на нещата, тази на вечно онеправданите, които нямат кой знай какъв избор освен да биват безжалостно избивани от играчите. Това са страшните чудовища, които всъщност... се управляват от Разказвача! На всички знайни и незнайни гадини е посветен този пост!
Тук ще разкажем... Оо, добре! Омръзна ли ви да четете и да слушате дълги лекции! Добре, признавам, за чудовищата няма какво толкова да коментираме. Ето защо този път няма да изпадане в размишления кое какво е, а директно ще покажем какво представляват някои от най-известните страшилища.
Коментарите оставаме на вас! :-)





4 коментара:

Unknown каза...

Аах, така известният Бихолдър ... Макар и тотален лаик на тема D&D дори аз съм го чувал и виждал грозната му мутра ...
А последните същества какви са ми е интересно ? ^^

Damian каза...

Да, добра идея е да пишем кое какво е:

Ето ги съществата, подредени от горе-надолу:

1. Бихолдър (око-съгледавач на български)

2. Бъгбеар (мечкобръмбар - същество, подобно на гоблин)

3. Каменен трол

4. Огнен голем

5. Вампири

Димитър, а ти, ако блогът ти харесва, опитай се да станеш негов последовател (опциите в дясно: "Стани последовател СЕГА!")

Поздрави!

DoPo каза...

1. Много лошо същество. Ако го видиш препоръчвам да бягаш.

2. По-голямо и по-силно нещо от гоблин, но пък не е чак толкова опасно...така де предпочитам се изправя срещу нещо което може сáмо да ми откъсне крайник или да ми счупи главата отколкото да преживея онова, което може ми причини бихолдъра.

3. По-голямо и по силно от бъгбеар-а. Мхм, и по-опасно, но не чак толкова...стига да ти се намира малко киселина или пък поне огънче. Можете да го натупате. И не забравяйте да му отрежете главата. Аз, ъ-ъ-ъ такова, ще тръгна в обратната посога за, такова, да проверя дали няма още. Не бе няма да избягам. Обещавам.

4. Гледали сте "Терминатор" нали? Ами гóлема е нещо като неговия по-голям и по-як братовчед. А да, а този изглежда, че е и по-горящ. Идете го помолете за огънче. Аз, ъ-ъ-ъм, ще се скрия, така де, имам предвид че, ще поседна зад тази скала. Нещо съм уморен.

5. Тези типове са лоши. А пък не искате да знаете какво могат да правят техните "лордове". Тактиката за сражаване с един от тях
1) Вземете: факла, чесън, кръст (или друг религиозен симбол, който имате под ръка), както и доста остри мечове/брадви (и каквото друго имате по ръка);
2)Събирате тайфа от хора, които имат достъп до подобни продукти като от съпка 1)
3) Намирате вампир
- препоръчително сам
- препоръчително през деня
4) налагате го с предметите от стъпка 1), докато не спре да мърда, като междувременно се опитвате да не умрете
5) отрязвате му главата, изгаряте я, изгаряте и тялото, оставяте пепелта на слънце, след това я сварявате, накрая пръскате пепелта навсякъде.
6) Пуснете си мустак/брада или ако вече имате ги обръснете и се изнесете от къщата си - току виж някой решил да отмъсти. Току виж бил вампира който сте убили.

Лесно нали? А сега ето я тактиката как да се биете с вампирски лорд, тези стъпки ще ги отбелязвам с римски цифри, за да се различават:
I) повторете стъпка 1) до 3) от преди. Всъщност възможно е и да пропуснете стъпка 2), тъй като не е особено важна в този план
II) обръщате се и започвате да бягате пищейки като момиченце.
- препоръчително: хвърляйте предметите, които сте събрали за 1), с цел да го забавите
- препоръчително: ако сте изпълнили стъпка 2) опитайте се да пробутате някой от другите хора на вампира, за да спасите нещастния си животец.

killer3 каза...

смях се на пода половин час за тактиката срещу вампирски лорд XD