1 декември 2009 г.

Представяне на Водещите в клуб "Аркозия": Георги (Част II)

Той не идва често в клуба, но щом дойде, с него винаги е купон!

Вече се досещате, че става дума не за друг, а за Георги. Току що от Скайп получих съобщение от него, в което той ме извести, че ще присъства на играта през тази събота.
Това е перфектно, още повече, че в събота вечерта ще бъде и купонът на Ивайло по случай Рождения му ден (който Ивайло празнува с известно закъснение). Така че чудесно се получава и Георги (като един истински елф рейнджър) улучва с един куршум два заека (в нашия случай с едно идване до Разград, Георги хваща една игра и една пица). А сега нека да му дадем думата, защото ви предстои да прочетете втората част на интервюто с него! Другата седмица поредицата с интервюта на блога ще продължи с разговор с момчето Теодор Каламов, което играе Ролеви игри в Русе. А по-по-следващата седмица очаквайте петото, засега последно интервю с най-младия Водещ в клуб „Аркозия” – Димитър Богоев от град Търговище (който обаче редовно идва на клуб в Разград). Да пожелаем на всички тях едно успешно по-нататъшно представяне, а сега ви оставяме с наш Георги Божинов! Давай, Георги! :-)
ВЪПРОС 7: Какво очакваш от своите играчи като подготовка и представяне в играта? Имаш ли някакви специални изисквания към хората, на които им предстои да играят с теб?

ОТГОВОР: От играчите не очаквам никаква специална подготовка.

ВЪПРОС 8: Какво ти харесва в една Ролева игра? Механиката, социалната страна на хобито, роулплея или просто се кефиш, когато се мятат зарове?

ОТГОВОР: Най-вече харесвам свободата на въображението – идеята, да се пренесеш в свят, създаден точно за теб – предизвикателен, интересен... Също така ми харесва, като Водещ ,да изваждам най-малкото общо кратно от представите на всички играчи и да изграждам сетинга и приключението според тяхното настроение/ нагласа.

ВЪПРОС 9: Подготвяш ли се съвестно за игра, или по-скоро импровизираш пък каквото стане? Какво мислиш за готовите приключения, или вече сам пишеш такива?

ОТГОВОР: Имал съм опити, да пиша приключения, както и съм водил по готови такива – но открих, че при мен най-добре работи, когато използвам готовите приключения за някаква основа, и винаги давам свобода на героите да кривнат от основния сценарий и да създадат свое уникално приключение.

ВЪПРОС 10: Помисли за момент, колко играча си ликвидирал досега като Водещ? Използваш ли „силата си на DM”, за да всяваш страх у играчите?

ОТГОВОР: Ликвидирал съм един, ако не се лъжа. Ама те после го съживиха.... :-)

ВЪПРОС 11: Това, което си в Ролевите игри, помага ли ти в реалния живот като личност? Развиваш ли се извън хобито с качества, които си придобил именно в игрите?

ОТГОВОР: Естествено – дори от чисто комуникативна гледна точка! Развих си речника и се научих да общувам по-ефективно с хората.

ВЪПРОС 12: Имаш ли много приятели покрай Ролевите игри? Делиш ли хората на такива, които играят, и такива, които не се увличат чак толкова много?

ОТГОВОР: Абсолютно не. Не деля хората, но пък мога да кажа, че хората, с които съм играл ролеви игри, са често едни от по-близките ми в живота.

ВЪПРОС 13: Какво ще пожелаеш на всички фенове в клуба „Аркозия” и на читателите на сайта
http://arkhosia.blogspot.com

ОТГОВОР: Много интересни приключения, и да вземете да уморите някой дракон, че на мен така и не ми се е случвало... :-)

1 коментар:

Damian каза...

Абе, Гошо, явно много си си наплашил играчите, защото никой не се осмели да коментира. Давайте, Георги, заслужава вашия личен коментар!