23 декември 2009 г.

Представяне на приключенските групи (Част I)

Здравейте, фенове!

В два поста ще представим двете играещи групи за момента в клуба. Предстои една нова рубрика (наречена „Лично от играчите”), която скоро ще бъде попълнена с конкретна информация за ВСЕКИ ЕДИН играч в клуба. Разбира се, преди да започнем да разказваме за всеки играч поотделно, ще трябва да разкажем по нещо за цялата група, за света и сюжета на приключението.
И така, днес започваме с групата на Дамян, която играе по системата на Advanced Dungeons & Dragons. За тези, които не знаят, това е по-старият вариант на драконите, в който няма чак толкова сметки, могъщества и специални удари по време на битка. Очаквайте в близко време повече информация за тази система, която ще публикуваме в отделна рубрика, посветена само на АД&Д. А сега да се запознаем с групата на Дамян, която се води както следва:

ГРУПА: 1
ВОДЕЩ: Дамян
ИГРОВА СИСТЕМА: Advanced Dungeons & Dragons
БРОЙ НА ИГРАЧИТЕ: 6 + 1 NPC (Неигров персонаж)
ИГРОВИ СВЯТ: Realms of Arkania (Царство Аркания)
ОПИСАНИЕ НА СВЕТА: Магически средновековен фентъзи свят, доста подобен на този от книгите на Толкин и по-известния Forgotten Realms (Забравените царства), който се играе от ГРУПА 2.
ПРЕДИСТОРИЯ: Могъщ магьосник заплашва света на героите с армия от орки, които са под негово командване. Заклинателят Борбарад е намерил начин да контролира орките и за начало е решил да завладее с тях един голям мегаполис. Той създава зловещо чудовище, което обаче освен орки, започва да контролира и хора. Ако някой не го спре, магьосникът и неговите изчадия ще завладеят целия мирен свят!
ПРОЛОГ НА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО: Героите попадат в плен на орки, които ги отвеждат в тяхното подземие. След много битки и тъмници, героите намират път до подземно езеро, където те се спускат с лодка извън пещерите и успяват да избягат от плен. Подземната река ги отвежда до близкия пристанищен град, от където започва същинското приключение.
ИСТОРИЯТА В МОМЕНТА: Героите се лутат в града и търсят препитание, защото нямат нито пари, нито работа. Кметът на града ги забелязва и им възлага задача да очистят местното гробище и да заловят призрака от кулата на пристанището. Героите ще разберат тепърва, че голямата им мисия скоро предстои.
КУКИЧКА: Героите стават свидетели на убийство и виждат страховито чудовище в канализацията на града. Тези следи те трябва да използват, за да проникнат в тайните на зловещата конспирация, която магьосникът Борбарад е подготвил за тях.

СПИСЪК НА ГЕРОИТЕ: РАСА/ КЛАС (ИГРАЧ)

(1) ГНОМИ: ГНОМ БАРД (NPC)
(2) АРЪДАЖ: ЕЛФ РЕЙНДЖЪР (ГЕОРГИ)
(3) СЪРВАЙВЪР: ПОЛУ-ЕЛФ СВЕЩЕНИК (ДЕАН)
(4) РУМЕНС: ЧОВЕК КРАДЕЦ (РУМЕН)
(5) ИНВИЗИБЛ: ЧОВЕК МАГЬОСНИК (Мястото е свободно в момента!)
(6) ДЖЕРИ: ЧОВЕК ПАЛАДИН (СВЕТОСЛАВ)
(7) ЛАВОКАН: ДЖУДЖЕ БОЕЦ (ПЕТЪР)

Очаквайте скоро подобни данни за групата на Орфей и конкретни описания за всеки един персонаж в играта (край на Част I).

Няма коментари: