14 декември 2009 г.

Честит първи сняг на всички!

Зимата дойде, а с нея идва и празничното настроение на блога!

Като за начало вероятно сте видели, че вече имаме нов зимен облик на сайта „Аркозия”. В новата ни анкета (която по традиция пускаме всяка нова седмица) можете да гласувате дали предложения зимен хедър ви допада и изобщо какво мислите за промяната на блога.
А междувременно улиците на Разград се изпълниха със сняг и на централния площад грейна страхотна новогодишна елха. Сега остава само някой да ни покани на коледен концерт – така зимната картинка ще е наистина пълна ;-)

А сега малко хроника за игрите последната седмица. В петък (на 11 декември) групата беше в камерен състав и на клуб дойдоха съвсем малко деца. Това не попречи да се развихри игра на картите Magic, а после приключението по „Кървав меч” продължи с пълна сила (героите имаха повече кръв и двоен шанс за победа, защото бяха само двама, но загинаха точно в края от лапите на един могъщ великан). В събота (на следващия ден) обаче ЦУТНТ се изпълни с млади и ентусиазирани хора и всички много се забавляваха на игрите по Dungeons & Dragons 4то издание и старото AD&D, по което води Дамян (по новото води Димитър от Търговище). Следващата седмица очаквайте подробни данни за състава на оформените приключенски групи, както и информация за игровите светове, в които се играе в момента в клуба. Това ще стане в няколко специални поста – няколко за самите герои и два поста за самите започнати игри.

А сега да кажем как мина анкетата относно предложението за гледане на филма „Властелинът на пръстените” в ЦУТНТ. Идеята се прие изключително добре от пет души (62%), които се изказаха ласкаво за инициативата. Двама души (25%) чистосърдечно си признаха, че този филм са го гледали и вероятно по-скоро биха скучали на едно подобно събиране. Един-единствен читател на блога се осмели да попита дали може да се гледа някой друг филм. Други отговори не бяха получени. Благодарим на всички, които взеха участие в анкетата ни, а сега ви напомняме да гласувате в новата относно новия облик на сайта. Дайте гласа си за Белия дракон!!!

Новият-стар „Водещ на седмицата” се нарича Ивайло Бонев, който не е фен на сериала Саут Парк, но картинката от там му отива перфектно. Можете да му пишете фенски писма (и да го питате лично кога смята да идва на клуб ;-) като кликнете на портрета му. Поздрави на Ивайло, който в момента е в Шумен и сигурно чете за изпити!

Новият „Играч на седмицата” се нарича Теодор Каламов и с него ви запознахме в интервюто, което можете да намерите ТУК. Тео не живее в Разград и не може редовно да посещава клуба, но той има идеи за създаването на подобен клуб в град Русе. Повече за момчето ще можете да научите в сряда, когато ще публикуваме Част II на интервюто с него. Специални поздрави и за Теодор!

Ами това са в общи линии новините засега. А утре очаквайте един неочакван пост, който ще зарадва всички, които се занимават с писане и обичат да пътешестват! Също така скоро очаквайте не една, а цели две нови рубрики, които ще започнат да текат на блога! Така че до скоро и до четене на „Аркозия”!

7 коментара:

Клуб за игри "Аркозия" каза...

Всички ваши мнения, забележки и коментари относно новия облик на блога можете да пишете тук! :-)

Pesho каза...

Кой е навит за бой със снежни топки? Чакам отговор!!!

Teodor Kalamov каза...

Играч на седмицата? Дори и да не съм редовен посетител? Трогнат съм до... Продължително гледане на снимката ми :)

Cveti Ruseva каза...

Privet!

Pozdravqvam vi za obnovenata stranica. Neka nosi hubavo nastroenie na vsichki blogyri!

Creator каза...

Снегът тук, в София, привидно го няма, но от няколко дни всяка сутрин покривите на къщи и коли са заснежени. Духа и лют вятър на промяната (не пръскайте срещу него!)
Сайтът е много хубав, със зимна тематика (горещи зимни нощи не звучи като оксиморон, а като романтика!)
Продължавайте да го обновявате, а скоро и ще се видим. Иде Коледният дух.

Creator каза...

P.S. Радвам се, че бърлогата за ментални престъпления (Mindcrime?)и злодеи ЦУТНТ събира играчи и работи с пълна сила. А портретът на водещия на седмицата владее!

Tamuril Elundil каза...

Хахахах, владее я ;)
Аз изчезнах от хоризонта, а Дамян не пише как върви клуба? Играете ли кампания вече? Замервате ли злодеите с магически снежни топки? Аз свършвам другата сряда и нахълтвам с пълна сила, мухуаха :D
ПС. И мен ми допада картинката на Водещия на седмицата :)