28 септември 2009 г.

Малко фентъзи арт в стил Манга


Кой не се кефи на манга?!

Вдъхновен от Дени (SuperDreamer), която първа се регистрира за откриването на клуба, тук по идея на нейна приятелка, поставам малко арт в стил Манга.

Мангата и Анимето вече имат много почитатели в България, а след бързо проучване, което направих в Интернет, разбрах, че феновете на японския стил в рисуването играят и Ролеви игри.
Една от най-известните японски Ролеви игри за компютър се нарича Final Fantasy, а може би най-
известната класическа Ролева игра в света от този жанр пък се зове BESM: Big Eyes, Small Mouth RPG (или Ролевата игра ГОМУ: Големи Очи, Малка уста). За съжаление тази игра все още не е достъпна в нашия клуб (защото е на японски, а никой от нас не знае този език), но специално за Дени и нейната компания, успях да издиря фентъзи арт в стил Манга, който поставам на блога. Съветвам всеки, който има интерес да научи повече за стила Манга и Аниме, да потърси в Google за допълнителна информация. Човечетата са почти като живи (и как иначе, с тези големи очи), а количеството рисувани картинки, комикси и филмчета с тях в Интернет – огромно! Самата Дени ми сподели в Skype, че рисува свои картини в този стил и кой знае, може би следващия път тя ще се осмели да ги предложи за публикуване в блога, за да ги видим всички. И накрая нека всеки, който харесва Манга и Аниме, да се чувства поздравен с този пост!

Няма коментари: