29 септември 2009 г.

Ролева игра във филма „Извънземното”


Хайде да видим дали има киномани сред вас?!
За всички фенове, които искат да си намерят и изтеглят, за да изгледат целия филм за малкото момче и неговия извънземен приятел, потърсете го в Zamunda.net
Филмът „Извънземното” (режисьор Стивън Спилбърг) е страхотна лента от близкото минало, в чието начало главният герой и неговите приятели играят на Ролева игра.
Сцената е повече от култова и от гледна точка на игрите е интересно да се види отделно от филма. За времето си този филм е бил изключително популярен (и все още е!) и моментът, в който децата играят на масата, вероятно е обсъден от мнозина геймъри по целият свят. Сега ще ви оставя да гледате краткия клип от филма, но ви предупреждавам, че преводът (субтитрите), който тече като надписи не е особено качествен от гледна точка на запознатия с игрите човек. Например по едно време се споменава за някакъв „Главен играч” – вероятно ще се досетите, че тук става дума за Разказвача или Водещия в играта. Повече като видите цялото клипче! Приятно гледане!

6 коментара:

BRANIMER каза...

Виждам, че си се справил добре :-)

Защо не пуснеш някой откъс от филма Джуманджи - не съм сигурен дали това там е ролева игра, но поне прилича :P

Damian каза...

Да, това е идея - Джуманджи също беше култов за времето си филм и в него се джиткаше яко! Трябва да видя по торентите обаче...

Unknown каза...

Джуманджи беше по-скоро като реално "не се сърди човече". Но Робин е ВЕЛИК.

Клуб за игри "Аркозия" каза...

Здравей, Джон! Не знам кой си, но ако си от Разград, ще се радвам, ако се регистрираш за Откриването!

:-)

Анонимен каза...

В една книга за вампири на Таня Хъф главния герой, вампира Хенри Фицрой, търсеше един демон, който бе отвлякъл главната героиня. Тогава се нахендри на една група, дето играеха ролеви игри и като се заслуша много се зарадва, понеже помисли, че е гепил истински демонопоклонници.
После бе горчиво разочарован...

Creator каза...

Каква култова сцена, макар и да не си я спомням. Както и да е, много добре е пресъздадена. Сега очаквай обаче нападки от църквата (wasn't me)