24 ноември 2009 г.

Представяне на Водещите в клуб "Аркозия": Георги (Част I)

Той си е просто Георги!

Здравейте, фенове! На вашето внимание днес ви представяме четвъртия Водещ в клуб "Аркозия", който се казва Георги Божинов и който в момента няма как да идва да води поради причината, че не е в Разград, а в... София!
Там Георги се бори с науките и по-специално с арабската филология, която следва в Софийския университет вече втора година. Иначе Гошо (както галено го наричаме ние в клуба) е голям фен на Ролевите игри и особено голям фен на професор Толкин, чийто книги той много обича да чете и обсъжда. Макар да не е идвал скоро на клуб, Георги се е заканил, че през зимната ваканция той ще компенсира с присъствието си и ще се опита да води редовно на своите играчи, на които води на откриването. Нека сега да му дадем думата, за да видим какво има да ни разкаже. Радио участие (в две части) с Георги и Дамян по повод откриването на клуба можете да чуете ТУК и ТУК! Втората част на това интервю очаквайте точно след една седмица (на 1 декември). А сега ви оставаме с Георги и ви желаем приятно четене!
ВЪПРОС 1: Здравей, Георги! Би ли се представил първо с няколко думи на читателите на http://arkhosia.blogspot.com

ОТГОВОР: Ами аз съм си просто Георги ;)

ВЪПРОС 2: Как всъщност се запали по Ролевите игри? Разкажи ни повече за този период от живота си

ОТГОВОР: След като книгите игри бяха голяма част от ранното ми детство, аз подсъзнателно си търсех по-сериозен заместител (различен от компютърните игри) и един слънчев ден имах честта да се запозная с Дамян Христов, който ме въведе в магическия свят на ролевите игри... от тогава не съм пропускал възможност да играя/ водя ...

ВЪПРОС 3: Каква фентъзи раса и какъв персонажен клас играеш най-често, когато не си Водещ?

ОТГОВОР: Винаги съм бил привърженик на разбойниците, които се промъкват незабелязани и умеят да се справят с всякакви ключалки. А любимата ми раса (имайки предвид, че съм фен на Робърт Салваторе) е мрачният елф.

ВЪПРОС 4: Кога и как откри играта „от другата страна” – тази да бъдеш Водещ?

ОТГОВОР: Веднага, щом понаучих основните правила на D&D започнах да водя. И от тогава не съм спирал... Всъщност много по-рядко съм играл, от колкото водил .

ВЪПРОС 5: Какво за теб е „перфектната игрова сесия”? Как си представяш идеалната игрова група?

ОТГОВОР: На идеалната група вече съм водил няколко пъти... най-важното е да има ЕНТУСИАЗЪМ – поне според мен – например, някои водещи не гледат добре на група, която постоянно спори и се горещи – аз точно такива харесвам – това показва, че наистина са влезли в играта. НИЩО друго не е важно. Правила се измислят, материали – и с подръчни става, място – където и да е – не ми пука – стига да има достатъчно ентусиазирани, желаещи да играят хора.

ВЪПРОС 6: А какъв е твоят най-голям кошмар като Водещ? Срещу кое си безсилен, ако се случи на масата за игра?

ОТГОВОР: Ами това, че анархичният ми начин на водене може да подразни хората, които обичат игрите със строги правила. Или по-скоро загубата на интерес към играта по средата на приключението (край на Част I).

3 коментара:

Creator каза...

Гошо, ще се съберем някой път да играем (мръсно) :P

Damian каза...

Ей, Методи! Внимавай, че ще си помислим нещо за вас двамата...

:-)))))

Nightbringer каза...

Абе хора вие нормални ли сте уе :Д:Д:Д:Д:Д:Д