3 ноември 2009 г.

Представяне на Водещите в клуб "Аркозия": Орфей (Част I)

Ето, че дойде време и Орфата лично да си каже тежката дума!

Миналата седмица започнахме една нова рубрика на блога, която се казва „Лично от екипа”. В нея по принцип ще даваме думата на организаторите в клуба „Аркозия”, които ще се изказват по актуални и конкретни поводи във връзка с Ролевите игри (тези, които се играят в клуба, и игрите по принцип). Рубриката започна ударно с интервю със създателя на клуба Дамян Христов и двете части от него могат да бъдат прочетени
ТУК и ТУК! Днес продължаваме с един от другите Водещи в клуба, а именно Орфей Костадинов, който е и най-младият Водещ в екипа на клуба.
Очаквайте втората част от интервюто с Орфей, която ще се публикува на блога в петък, на 6 Ноември. А сега даваме думата на Dungeon Monster Орфеус! :-)
ВЪПРОС 1: Здравей, Орфей! Очакваме първо да се представиш с няколко думи на читателите на http://arkhosia.blogspot.com

ОТГОВОР: Ами всъщност, ако трябва да кажа нещо по-специално за себе си, то е, че обичам да свиря на барабани и да слушам музика. Голям фен съм на фентъзи, обичам и да рисувам, а също така се занимавам активно с физика и компютри. Ученик съм от 11 клас в Механо-техникума, специалност „Компютърни техники и технологии”. Общо взето това е най-важното за мен :-)

ВЪПРОС 2: Как всъщност се запали по Ролевите игри? Разкажи ни повече за този период от живота си

ОТГОВОР: Ами лично на мен ми е много забавно как се запалих по това хоби :D Е, добре, ще разкажа как се случи... Най-добрият ми приятел е едно момче на име Теодор и той е съсед на Дамян Христов – създателя на настоящия клуб. Аз го бях виждал няколко пъти във входа на Теодор и той ми се струваше доста интересна личност. Един път, както си вървях по улицата, го видях и реших да го заговоря. А аз от край време съм фентъзи фен, така че имаше едно сърдечно „Здравей – Аз сам Орфей, приятел на Теодор и съм те виждал...”, а той ми каза: „– Амииии...... Аз съм Дамян Христов – приятно ми е...”! И така, разменихме си скайпа, след което Дамян ме покани у тях, заедно с Теодор и други фенове, за игра на Д&Д Basic, и като се започнаха едни кампании, едни чудесии... Оттогава съм върл D&D фен!

ВЪПРОС 3: Каква фентъзи раса и какъв персонажен клас играеш най-често, когато не си Водещ?

ОТГОВОР: Добре :D Този въпрос е излишен и все пак доста уместен :D Почти през цялата си игрова практика съм се занимавал основно да развивам един Елф Рейнджър, но последно време мисля малко да разнообразя. Стига толкова години с тоя елф! Решил съм сега да разиграя една Дева Авенджър. Да видим кой ще се осмели да ми води – поглежда с надежда към Ивайло :-)

ВЪПРОС 4: Кога и как откри играта „от другата страна” – тази да бъдеш Водещ?

ОТГОВОР: Ами на теория още преди година някъде; но възможност ми се отдаде едва на откриването, когато успях да водя и да покажа способности на Водещ :-) :-D

ВЪПРОС 5: Какво за теб е „перфектната игрова сесия”? Как си представяш идеалната игрова група?

ОТГОВОР: Труден въпрос. Така. Започвам от хората – всякакви момичета и момчета, на възраст поне 12 години и решени да играят не Пауър Плеъри, а да мислят. Като персонажи. Следната комбинация ми се струва най-удачна – Ranger, Fighter, Wizard (Sorcerer), Cleric, Avenger, Warlord. Игра – не по малко от 4 часа; равномерно разпределени битки и социални ситуации (ще се радвам, ако момчетата и момичетата са наравно в групата) ;-)))

ВЪПРОС 6: А какъв е твоят най-голям кошмар като Водещ? Срещу кое си безсилен, ако се случи на масата за игра?

ОТГОВОР: Честно казано, не сънувам, камо ли пък кошмари. Още повече, свързани с Д&Д :D Добрият водещ не трябва да има нещо, за което да не е подготвен. Може да се случи всички, но аз (като Водещ) винаги имам ЕПИК ;) трик (Deadly Tricker) ;)
(Край на Част I)

5 коментара:

Tamuril Elundil каза...

Интервюто се е получило много готино. Колкото до твоята Дева, надявам се да може да я разиграем в Еберон. Много ми се иска даже сега да започнем, но просто е невъзможно. Може би около Коледните празници когато всички са във почивка, може и Владо да се върне и ще има хора за яка групичка. Пък имаме и ангажименти към клуба. Аз вече пропускам 2 сесии с моята група, като обещавам, че ще ги наваксаме през ваканциите. Засега от мен е това. Забавлявайте се с Орфей в събота и внимавайте с неговите трикове! ;)

Teodor Kalamov каза...

Много добро интервю, добре е да знаеш какво мислят Водещите (поздрави от Русе)

Анонимен каза...

Добро интервю. И аз не обичам Power players и предпочитам повече социалните ситуации в играта. Успех като водещ :)

Георги Божинов каза...

Страхотно интервю, колега. нямам търпение, да се добера до Разград за 2-3 дни, да се включа в играта :)

DoPo каза...

към #1
Мхм, на по коледа съм в Разград, може да разиграем нещо за няколко сесии. За жалост после чак на великден пак ще се прибирам.
Всъщност сега и аз замислям нещо, което мога да напаравя, когато се прибера, но не съм сигурен дали ще се получи. Е ще поживеем и ще видим.