30 ноември 2009 г.

Добре дошли отново на блога и тази седмица!

Новата седмица на блога започва от днес...

Здравейте, фенове! Блогът отново стартира след двата дни почивка.
Вече е краят на декември, а зимата все още не е дошла. Да видим кога ще ни изненада. А вас, читателите на блога на Ролеви клуб „Аркозия” – вас с какво да изненадаме!? Я да караме подред...

И така, изминалите петък и събота бяха дни за игра. И този път клубът се събра, за да се отчете на масата с няколко игри, които бяха разиграни. В петък (27 ноември), след регулярната игра на картите Меджик, играта по Кървав меч продължи, но книгата-игра се оказа препъни камък за малките играчи, които и този път не успяха да я преминат успешно (а умряха в битка с една зловеща Ехидна в каменния й храм). Но какво да се прави, вероятно ще трябва да им дадем още време (на играчите), за да завършат книгата. А в събота (ден по-късно), на масата на Орфей играчите все пак успяха да завършат приключението в „Мината на джуджетата” и от следващия път голямата група ще се раздели на две мини групи, чийто Водещи ще бъдат съответно Орфей и – най-новият Водещ в Аркозия – Димитър от град Търговище! Колкото до групата на Дамян – на съседната маса този път не започна игра, а играчите си правиха герои по системата на Advanced Dungeons & Dragons, чиято игра ще започне официално другата седмица. В малкото останало време, играчите на Дамян разцъкаха настолната фентъзи игра „Цитадели” (за която скоро ще пишем на блога, да!). И в общи линии, така премина клубът през изминалата седмица...

А какво се случи с анкетата на блога? Определено класът на „Авенджър”-а (или т.н. Отмъстител) се прие като най-предпочитан и за него гласуваха общо 35%. След него, съвсем леко назад, на едно място, се нареждат Суордмейджа (Магьосника на меча) и класическият клас „Бард” (те събраха общо 21%). Два други класове също са на едно и също място, това са Трансформа и Друида (с 7%). Същият процент се отнася и за 1 читател на блога, който си е признал чистосърдечно, че вече е гласувал предния път. За съжаление, никой не е гласувал за класовете „Призовател”, „Чародей”, „Варварин” и „Шаман”. Явно и никой няма да играе с тях в клуба! Новата ни анкета е свързана с идеята за официални тениски за клуба. Гласувайте, за да изкажете мнение дали такива са необходими. Благодарим, че се отзовахте в новата ни анкета!

Новият-стар „Водещ на седмицата” е отново създателят на клуб „Аркозия” Дамян Христов. Да го поздравим, загдето отново ни натяква със себе си! :-)

Новият „Играч на седмицата” се нарича Владо Лазаров и засега вместо в Разград, той е ситуиран в Уелс, Великобритания, където обаче твърдо играе по тамошни ролеви клубове. През останалото време той учи технически дизайн в известен университет. В коментарите на блога той е познат като DoPo, а иначе е възпитаник на нашето ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”. Освен на D&D, Владо е голям почитател на една друга Ролева игра, по-известна като World of Darkness (WoD). За нея той лично ще ви разкаже съвсем скоро, когато на блога ще се появи статия, в която той описва тази „вампирско/ върколашка” система. Да го поздравим и да му пожелаем по-скоро да се върне в Разград, за да дойде на клуб!

Очаквайте много нови изненади на блога и тази седмица. Започваме ударно утре (на 1 декември), когато ще публикуваме завършека на интервюто с Георги Божинов. Очакваме ви на блога всеки ден и не забравяйте да коментирате, винаги когато желаете! До четене!

2 коментара:

DoPo каза...

Ха-ха-ха! Не очаквах да бъда избран за играч на седмицата, при положение че не съм бил в клуба изобщо :) Ще си позволя да въведа лека корекция - не уча "технически дизайн", а "софтуерно инжинерство". И понеже звучи завъртяно и сложно, може да мислите за него като "програмиране" (така де, горе-долу същото е).

Като се прибера ще посещавам клуба и най-вероятно ще се включа в накоя игра, по възможност, но за жалост съм си в Разград само за около месец и няма да мога да идвам достатъчно редовно :/ Искаше ми се и аз да започна да водя, но след като ме няма доста дълго време в България - няма смисъл да започвам някаква кампания, която ще бъде прекъсната още в началото...

И все пак, очаквам с нетърпение да се видим около Коледа, когато се върна. :)

Георги Божинов каза...

Яко!!!Поздравления на новия водещ, welcome to the other side хах!