16 ноември 2009 г.

Ваканцията на клуба и блога приключи!

От тази седмица всичко си е по старому!
Здравейте, фенове! От днес блогът продължава своята дейност, а сбирките на клуба се подновяват с пълна сила всеки петък и събота!
Какво да се прави, не може постоянно да има ваканция, била тя и грипна. Да се надаваме, че всички болни, ако е имало такива, са оздравели и сега нашето пътешествие в света на Ролевите игри може да продължи. Добре дошли отново тук!

И така, какво се случи последния път в клуба? В петък (на 6 ноември) най-малките играчи се събраха за игра на картите Magic и ролева игра по книгата „Кървав меч”. Никое дете от записалите се в групата за петък не липсваше и всички много се забавляваха. Приключенията в клуба продължиха и в събота (на 7 ноември), когато (поради многото болни) смесихме групата на Ивайло и Орфей в една нова група с Водещ Орфей, която (поради невъзможност да започне ДнД) изигра не една, а цели две игри на популярната игра с фентъзи карти „Цитадели” (за която също ще пишем скоро на блога). На съседната маса обаче болни нямаше и там играта по култовата Dragon Strike продължи в една загадъчна пещера, в която героите най-после успяха да победят могъщия червен гущер. Тази седмица в събота предстои пета, последна игра на Dragon Strike и след това групата на Дамян ще продължи с игра на Dungeons & Dragons Basic.

В петък и събота на 13 и 14 ноември игра изобщо нямаше, защото ЦУТНТ беше затворен поради грипа (но вече отново работи!). Заповядайте на клуб и тази седмица, когато се очаква и тримата водещи (Ивайло, Орфей и Дамян) да присъстват в пълен състав, всеки заедно със своите групи!

А сега продължаваме с нещо ново! Може би сте забелязали най-долу под публикациите на сайта, следната опция:

Абонамент за: Публикации (Atom)

Пробвайте да кликнете там – ще се отвори нов прозорец, в който ще видите съкратено показване на последните теми в блога. Най-горе, след въвеждащия текст, пише: Subscribe to this feed – кликнете тук, за да получавате редовен абонамент за всички емисии на блога. В случай, че желаете актуална информация какво се случва в клуба, кои са Водещите и Играчите на седмицата, прясна информация за хобито и т.н., не пропускайте да се запишете за абонамент още сега!

Другата важна новина, която ви представяме днес, е свързана с извадка от бюлетина новини на Официалния сайт за Ролеви игри в България (http://www.rpg.bg/). Тях вие можете да проследите в притурка отдясно на блога (точно под логото на Facebook). От блога на клуба се надяваме, че новините, които четете от сайта за Ролеви игри, ще ви бъдат интересни и полезни. Не ги пропускайте!

А сега е време да отчетем как мина анкетата, която стоя на блога през по-миналата седмица (т.е. преди ваканцията). Тя се отнасяше за друга любима фентъзи раса в приказния свят на играта Dungeons & Dragons. 25% от отговорилите застанаха на страната на огромните великани (т.н. Голиати), а расите Дева, Шифтър/ Звяр и Полу-орк взеха съответно по 18%. Расата на дребните гноми се добра до 12%, а един-единствен читател на блога уточни, че вече е гласувал по-миналия път (когато бяха посочени другите основни раси). Новата ни анкета е свързана с любим клас в ДнД (например Боец) и призоваваме всички фенове, гласувайте за вашия фаворит! Всички допълнителни класове, които не намирате в анкетата в момента, ще бъдат изнесени за гласуване през следващата седмица!

За Водещ на седмицата този път е избран Георги Божинов, а компания му прави новият Играч на седмицатаПетър Симов. Можете да пишете фенски писма на двамата, ако кликнете на техните снимки отстрани на блога. Да им пожелаем успех в представянето си в клуба и нека те все така да останат верни фенове на Ролевите игри. Страхотни сте, момчета!

Очаквайте много нова и интересна информация на блога, който от днес отново започва да се обновява всеки ден. Бъдете тук и утре, когато ще прочетете интервю с третия Водещ в клуба – Ивайло Бонев. А засега до нови срещи и бъдете здрави!

2 коментара:

Клуб за игри "Аркозия" каза...

Блогът на Ролеви клуб "Аркозия" очаква вашите коментари!

Пишете смело, приятели! :-)

Димитър "Battle_Mage" каза...

Ами починахме си малко, в събота ще се видим.

A блога се заформя много добре - keep it up :)