16 декември 2009 г.

Интервю с младия писател Теодор Каламов от град Русе (Част II)

Теодор отново иска да вземе думата!

Здравейте, фенове! Предната седмица ви представихме момчето Теодор от град Русе, което макар само на 13 години, вече се опитва да достигне нивото на любимите си писатели и дори сам е написал фентъзи книга. Освен писател, той е и страхотен ролеви играч и съвсем сам е успял да намери помещение за подобен на нашия клуб, но в град Русе.
Да му пожелаем успехи в начинанията и дано успее да намери достатъчно (и добри) играчи, на които да води в русенския клуб! Другата му страст обаче не са игрите, а политиката и той гордо може да се похвали, че се е срещал лично с г-н Бойко Борисов (на снимката). Във втората част на интервюто с него ще стане дума за политика и за това как Теодор вижда своите решения за България. Предната част на интервюто можете да прочетете ТУК! А сега даваме думата на Тео, към който днес имаме толкова много въпроси. Приятно четене!



ВЪПРОС 5: Ти си страхотен Водещ на Ролеви игри – как се запали по този жанр, с кого играеш в Русе, какви системи използваш и т.н. Разкажи всичко, което мислиш, че е интересно и е свързано с теб и Ролевите игри?

ОТГОВОР: Как се запалих? Всичко започна, когато сърфирах в Интернет и намерих информация за играта Dungeons & Dragons. Интересно ми стана, а и беше свързано с жанра фентъзи. От тогава започнах да играя със съученици от Русе. Всички, които ме познават моя град и играят на играта с мен, казват, че съм страхотен Водещ заради сладкодумността ми и богатите описания (като тези в книгите на Толкин). Примерно, мога да превърна „Влизате в стая и виждате седящ на канапе магьосник, чийто огнен елементал му пали цигара” в „Навлизате в една широка стая, която е мръсна и на няколко места има нахвърляни боклуци. Има и мебели, които изглеждат разкъсани, а на едно мръсно канапе седи стар мъж, облечен в лилави дрехи и алено наметало. Брадата му е къса, но бяла. В устата си държи една цигара. Една лумнала в огън фигура излиза иззад мага и му запалва цигарата. Съществото изглежда, че е направено само в огън. Очите на стареца са зли, но зад очите му сякаш се крие хладен и пресметлив ум”. Какви системи? D20 системата. Играл съм на Д&Д, WoW ролевата игра, Властелинът на пръстените ролевата игра, World of Darkness, Хари Потър ролевата игра, Междузвездни войни ролевата игра, Warhammer, Savage Worlds, както и някои други.

ВЪПРОС 6: Разкажи за своите политически амбиции и за това как си се срещнал лично с Бойко Борисов? Вероятно тази случка ще е интересна на всички. От кога и как се увлече по политика? Какви политически пристрастия споделяш? Кой може да оправи България според теб?

ОТГОВОР: Моите интереси за ролеви игри се открояват повече, от колкото политическите, макар че ролевите игри са на заден план. На гражданите на България им е писнало от лъжи, кражби и фалшиви обещания на политици. Аз съм си направил схема за моето управление и се надявам да оправя България, когато стана премиер. Интересно е, наистина за Бойко Борисов. Той беше на посещение в Русе, партията му бе организирала концерт. Баща ми се познава с Цветан Цветанов и му се пада приятел. Съответно се познава и с Бойко Борисов. Бойко първо ми написа автограф (с маркер) и се снимахме. Специално си постригах косата до 1 мм специално за него. Жалко, че валеше дъжд и нямах чадър. Увлякох се по политика от както Сергей Станишев пое кормилото. Това се случи през 2005, до колкото си спомням.

ВЪПРОС 7: Какво ще пожелаеш на читателите на блога на Ролеви клуб „Аркозия”? А какво ще пожелаеш на самия клуб?

ОТГОВОР: Пожелавам да не спирате да обичате фентъзито, играйте го и нека въображението ви да се обогатява с всяка следваща сесия. За самия клуб пожелавам да набере все по-голяма сила и нека цял Разград да разбере за вас. Може да запалите всичките си приятели на ролеви игри, те своите, които не познавате, т.н., джагара-джубара и хоп – цялата младеж на Разград да започне да харесва ролеви игри! И нека отвъд Разград да им хареса и всички чуят за вас!

2 коментара:

Petar jujeto ot togava6nata sre6ta каза...

Ххах! Тео... Магьосник с елементал, който му запалва цигарата, а? Откъде ли ми е познато...Аааа да не е от същата игра със "смелият магьосник"? :D

Damian каза...

Пешо е избрал впечатляващ ник този път :-)