6 ноември 2009 г.

Представяне на Водещите в клуб "Аркозия": Орфей (Част II)

Отново даваме думата на Dungeon Monster Орфей!

Днес публикуваме втората част на интервюто с Орфей.
Първата част на нашия разговор с него можете да намерите ТУК! Както винаги, Орфей перфектно се справи с ролята на интервюиран и даде няколко изключително интересни отговори. Специален поздрав за групата на Орфей в клуба! А сега ви пожелаваме приятно четене!

ВЪПРОС 7: Какво очакваш от своите играчи като подготовка и представяне в играта? Имаш ли някакви специални изисквания към хората, на които им предстои да играят с теб?

ОТГОВОР: Едно единствено нещо – хора ползвайте главите си и Д&Д ще ви хареса повече от коя да е Компютърна игра!

ВЪПРОС 8: Какво ти харесва в една Ролева игра? Механиката, социалната страна на хобито, роулплея или просто се кефиш, когато се мятат зарове?

ОТГОВОР: Аз всъщност съм истински Power Player. Кефя се на статистики и Могъщества. Не ме кефят толкова зарчетата, колкото подобряването на възможностите и силите на персонажа ми :-)))

ВЪПРОС 9: Подготвяш ли се съвестно за игра, или по-скоро импровизираш, пък каквото стане? Какво мислиш за готовите приключения, или вече сам пишеш такива?

ОТГОВОР: Аз съм ММММъъързееелллл! Ура за готовите приключения :D Вярно, че писаните от самия Водещ приключения най-много ми харесват, понеже допадат на стила ми, но за това се иска много работа и време, което засега не съм способен да отделя.... ;-)

ВЪПРОС 10: Помисли за момент, колко играча си ликвидирал досега като Водещ? Използваш ли „силата си на DM”, за да всяваш страх у играчите?

ОТГОВОР: Абе не е така! Хич не обичам да убивам персонажи, поне докато са нисък левел. Виж, когато станат 15то или 20то ниво и играта загрубее, съвсем в реда на нещата е героите да падат като зрели круши. Друг вариант за убиване на персонаж виждам в прекалената му напереност. Когато един играч мисли, че е едва ли не неотразим и невероятен, а всъщност не е нищо толкова особено, редно е някой да го сложи на мястото му ;)

ВЪПРОС 11: Това, което си в Ролевите игри, помага ли ти в реалния живот като личност? Развиваш ли се извън хобито с качества, които си придобил именно в игрите?

ОТГОВОР: Отново труден въпрос. Не знам, приятелю :D Не мога да ти кажа със сигурност. Бих казал обаче, че умението да общуваш с другите хора се ъпгрейдва имено тук. Обаче без него пък не можеш да започнеш пълноценно. Другото важно нещо е спорът, диалогът, развиване на логическо мислене, което всяка съвременна и уважаваща себе си игра трябва да предоставя, и не само... Всичко това са умения, твърде ценящи се в реалният живот, нали?

ВЪПРОС 12: Имаш ли много приятели покрай Ролевите игри? Делиш ли хората на такива, които играят, и такива, които не се увличат чак толкова много?

ОТГОВОР: Ами, не бих казал, че имам чак много приятели покрай тези игри, но достатъчно и добри – да! Разбира се, че деля хората на такива, които играят и на такива които не се увличат толкова. Но целта тук е не да се дели някой и да му се казва „Не ставаш, чао!”, а да се превърнат не играещите в истински играещи фенове.

ВЪПРОС 13: Какво ще пожелаеш на всички фенове в клуба „Аркозия” и на читателите на сайта
http://arkhosia.blogspot.com

ОТГОВОР: Първо искам да благодаря за това интервю и за възможността да си почеша малко мозъка :D :-) А на феновете в клуба пожелавам повече смелост, търпение, въображение, ентусиазъм, и най-вече прекрасни мигове с Ролевите игри – сега и в бъдеще :-)

1 коментар:

Nightbringer каза...

Мале немога се позная :Д отговорил сам като ДМ с 15 годишна игрова практика като такъв :Д Unbelievable o.O