23 ноември 2009 г.

Започва нова седмица на блога на Ролеви клуб „Аркозия”

След краткото прекъсване за грипна ваканция, сбирките на клуба се подновиха с пълна сила!

Здравейте, фенове! Клубът отново се събра и игрите в петък и събота нямаха край.
За съжаление, двама от играчите ни са все още болни (Данчо и Митко, чакаме ви да се оправите!), но всички останали си присъстваха и сесиите се заформиха страхотно. В петък (20 ноември) играта на „Кървав меч” продължи, а картите Magic отново влязоха в употреба. В събота (21 ноември) имаше една неприятна изненада, защото Водещият Ивайло (и бъдещ рожденик) не успя да се появи на клуб, та се наложи Орфей да поеме и неговата група с приключение по Д&Д4 в „Мината на джуджетата”. На масата на Водещия Дамян обаче цареше трескаво вълнение, защото се разигра последната сесия на стратегическата фентъзи игра Dragon Strike. Мисията на героите приключи повече от успешно и приключенците сразиха огнения и ледения дракон, както победиха лошия магьосник и неговия зъл елементал. На помощ на играчите този път се присъединиха Симо (от групата на Ивайло), както и едно момче на име Теодор Каламов, което дойде лично от град Русе, за да се включи в игрите в клуба. Тео е млад писател и Водещ, който играе редовно в своя град. Очаквайте скоро интервю с него на блога на „Аркозия”, в което момчето ще разкаже повече за своите творчески изяви и ще сподели за игрите, които се водят от негово име. Поздрав за всички присъствали на игрите в петък и събота и специален поздрав за Теодор от Русе! Очакваме ви отново в клуба, приятели!

А сега накратко за анкетата на блога от миналата седмица. Класът, който всички обичат и харесват, най-очаквано се оказа.... Магьосник! Този фентъзи клас в ДнД се подкрепи на 33%, а неговият събрат Вещера събра скромните 13%. При останалите класове Рицаря/ Паладина, Свещеника и Крадеца събраха изненадващо (всички) също по 13%, а чисто бойните класове (Боец и Рейнджър) събраха едва 6%. Никой не гласува за клас „Военачалник” и никой не посочи, че желае други (неотбелязани) класове. Така или иначе новата ни анкета е свързана с останалите класове, посочени в Наръчник на играча 2 по системата ДнД. Гласувайте за тях от днес!

А сега една сравнително добра и изненадваща новина. След обсъждане с екипа, в клуб „Аркозия” ще започне да води сесии един нов Водещ и това е Димитър Богоев от град Търговище. Като за начало, Митко (който редовно пътува за клуба всяка събота до Разград) ще поеме групата на Водещия Ивайло, когато последният е възпрепятстван да присъства. Митко не само, че има хъс да води, ами и е подготвен чисто практически за игра, защото наскоро е поръчал от чужбина Стартов пакет (игра в кутия) по системата Dungeons & Dragons, която ще използва активно и по която смята да води на своите играчи. В негова чест Митко от днес е избран за Водещ на седмицата. Да му пожелаем успех и нека да води добре!

За Играч на седмицата този път е избран Деан Иванов или Дидо, както го наричаме галено ние. Той най-често разиграва един смел магьосник, който се подвизава из света на Dragon Strike и в този на книгата-игра „Кървав меч”. Тепърва ще му се наложи да разиграе магьосник и в играта „Подземия & Дракони”. Да поздравим и него и да му пожелаем много и чудесни моменти в клуба!

Както винаги, можете да пращате фенски писма на избраните за Водещ и Играч на седмицата, ако кликнете на техните портрети. Пишете им, а през тази седмица очаквайте на блога на клуба много нова, интересна и полезна информация. Започваме ударно утре с интервю с четвъртия Водещ в клуба, който води на откриването, а именно Георги Божинов (който беше Водещ на изминалата седмица). Очакваме ви утре, а засега до скоро и не забравяйте да гласувате в анкетата! До четене! :-)

4 коментара:

Teodor Kalamov каза...

Диан наистина е смел магьосник, особено след като го гледах съботата :)

Damian каза...

Е, наистина не умря първи, но в крайна сметка оцеля :-)

Анонимен каза...

Несъм Диан,а Деан!

Клуб за игри "Аркозия" каза...

Да, Деан си! ;-)

Грешката е поправена!

Извиняваме се за неудобството!

:-)